TOYOTA RAV4 GR SPORT В НАЯВНОСТІ В ТОЙОТА НА СТОЛИЧНОМУ

Новини
Дата публікації: 26 жовтня 2023 р.
toyota_rav4_gr_sport

Toyota RAV4 завжди був на передньому краї автомобільного ринку, оскільки він винайшов концепцію легко керованого розважального SUV майже 30 років тому. Сьогодні він постійно очолює не тільки список найбільш продаваних в світі SUV, але й список найпопулярніших автомобілів у всіх типах і жанрах.

Рік за роком Toyota прагне забезпечити RAV4 передового рівня відповідно до смаків та уподобань клієнтів, використовуючи нові технології та дизайн для підтримки привабливості автомобіля та його можливостей. Останнім етапом в історії RAV4 є новий RAV4 GR SPORT, додаток до лінійки, що має риси стилю та обладнання, які виражають спортивний та вишуканий характер, натхненні TOYOTA GAZOO Racing - колискою місії Toyota з створення все кращих автомобілів через автоспорт.

Концепцію GR SPORT вже успішно застосовано до широкого спектру інших моделей Toyota в Україні, включаючи Corolla, Toyota C-HR, а також потужний пікап Hilux і флагман бренду Land Cruiser. Тепер RAV4 бере лаву власним неповторним стилем.

Дизайн Зовнішності

Новий RAV4 GR SPORT виділяється серією деталей дизайну зовнішності, що висловлюють його спортивний характер.

Передній кінець автомобіля привертає увагу великою решіткою, завершеною в GR-екслюзивному малюнку G-мешковини, яка створює глибокий 3D-ефект. Той самий малюнок застосовано до збільшених обідків передніх протитуманних фар, які також мають характерну форму бумеранга, що надає автомобілю впевненої постави. Додавши до цього, нижній бампер має темно-сірий металевий фініш замість срібла, яке використовується на інших моделях RAV4.

Ззаду зовнішність підсилено блискучою чорною обробкою, яка охоплює ширину автомобіля між склом і номерною рамкою. Той самий малюнок G-мешковини знову з'являється на задньому бампері, який має відкриті отвори для поліпшення аеродинамічної продуктивності. Додатково підкреслюючи цілеспрямований вигляд RAV4, нижній бампер має темно-сірий металевий обрамлення вздовж нижнього краю.

Незамітні брендові логотипи GR розміщені на передній решітці та задній дверці, що також підтверджує рівень обладнання.

Диски GR SPORT

Виключні литі диски GR SPORT розміром 19 дюймів вироблені з урахуванням зменшення ваги і підвищеної жорсткості. їхній міцний п'ятидвокрилий дизайн виділяється глянцево-чорним покриттям і технікою тонкого різця, яка застосовується вперше і створює привабливі деталі вздовж меж спиць.

Вибір кольору

Основні кольори лакофарбового покриття для RAV4 GR SPORT дотримуються відомого білого, червоного та чорного лівреї TOYOTA GAZOO Racing. У випадку цієї дорожньої моделі доступні кольори Platinum White Pearl, Flame Red і Attitude Black. Крім того, клієнти можуть вибрати сріблястий і сірий металік, а також темно-синій мікал.

Ті ж самі кольори, крім Attitude Black, доступні в бі-тонному виконанні з глянцево-чорною дахом, передніми і центральними стовпами та заднім спойлером.

Дизайн Салону

Салон GR SPORT також має деталі дизайну, властиві лише його статусу.

Основна кольорова гама оббивки та обшивки - чорна, створюючи атмосферу, яка зосереджується на водінні. Сидіння оббите комбінацією матеріалів з синтетичної шкіри та бархата для плечових, спинної та сидіння та синтетичної шкіри для бічних бортів. Срібло-сірий строчка додає концентрований контраст на сидіннях, кермі та важелі перемикання передач. Підголівники передніх сидінь мають логотип GR на чорному тлі.

Софістикований вигляд салону підсилюється темно-сірими металевими деталями на кермі, обігових отворах повітря та рамці центральної консолі навколо важеля перемикання передач. Логотип GR також розміщується на кермі та на килимових килимах.

Високий рівень обладнання GR SPORT включає регулювання передніх сидінь та нову версію системи Toyota Panoramic View Monitor, яка включає вид знизу для допомоги водію перевірити стан поверхні та точно визначити положення коліс при маневруванні з низькою швидкістю. Додаткову допомогу надає нова цифрова зворотна камера, яка надає зображення вищої якості в режимі реального часу порівняно із попередньою аналоговою системою.

Цифровий Дисплей Водія

Дисплей водія розміром 12,3 дюйма повністю цифровий із гострими графічними зображеннями та можливістю налаштування вмісту відповідно до настрою водія або подорожі через чотири теми: Casual, Smart, Tough та Sporty. Варіанти включають три різних композиції для основних приладів, при цьому кожна версія має центральний цифровий спідометр та індикатор перемикання передач. Підсвітка фону автоматично змінюється залежно від обраного режиму водіння.

Дисплей має три різні багатофункціональні зони. Центральний розділ відображає найчастіше використовувану інформацію, таку як індикатори передових систем безпеки автомобіля. Зліва і справа подаються дані про витрату пального, вибір аудіо та інші дані; водій також може налаштувати відображення за допомогою віджета, який відзначає обрану інформацію.

Мультимедіа

RAV4 GR SPORT оснащений останньою мультимедійною системою Toyota Smart Connect, яка працює за допомогою сенсорного екрана розміром 10,5 дюйма. Розташований по центру на приладовій панелі і вирізаний так, щоб гармоніювати з кутами дизайну салону автомобіля, монітор має безшовну чорну поверхню та відображає графіку високої чіткості для чіткості і ясності в будь-яких умовах освітлення.

Постійне меню з іконками представлене з боку водія на дисплеї. Користувачі також можуть підключати свій смартфон або планшет до системи - як проводовий, так і бездротовий, якщо використовується Apple CarPlay® або з проводовим з'єднанням для Android Auto®.

Мультимедійний пакет включає доступ до хмарного маршрутного навігації, який використовує постійно оновлювану інформацію про події в реальному часі для точного і ефективного планування маршруту. Є також вбудована система навігації, яку можна використовувати, коли немає з'єднання з хмарою. Ця система має додаткові функції, включаючи розпізнавання дорожніх знаків на трасі, інформацію про місцеву погоду та сповіщення водія, коли автомобіль наближається до зон обмеження викидів низького рівня (LEZs).

Використання голосових команд стало простіше завдяки новому голосовому агенту "Hey Toyota" на борту. Він відповість на вимоги щодо налаштування клімат-контролю, вибору параметрів мультимедіа, здійснення телефонних дзвінків або відкривання та закривання вікон. "Hey Toyota" розроблено так, щоб розуміти розмовну мову, отже, якщо ви скажете "Мені холодно", він закриє вікна або підніме температуру в салоні. З двома мікрофонами, встановленими на приладовій панелі, система визнає та реагує на команди як від водія, так і від пасажира на передньому сидінні. Вона також розпізнає команди серед шуму, тому немає необхідності вимикати аудіо.

Зручність доповнюється можливістю оновлення програмного забезпечення безперервно через повітря за допомогою модуля передачі даних автомобіля (DCM). Це означає, що автомобіль не потрібно везти до майстерні для оновлення системи. Так само систему можна використовувати для оновлення програмного забезпечення в Toyota T-Mate/Toyota Safety Sense.

Підвіска

RAV4 GR SPORT піднімає рівень досвіду водіння завдяки більш гнучкою підвіскою.

Пружини переднього та заднього підвіски зжорстішалися, щоб акцентувати власне на маневреності та відгуку. Зміни в коефіцієнтах пружин відповідають відповідному налаштуванню сили амортизаторів. У гібридній моделі на зарядку із гібридною системою на струмінь повітря зменшився з 30 до 36 Н/мм спереду і з 49 до 55 Н/мм ззаду; в гібридній гібридній версії GR SPORT відповідні збільшення становлять 28-30 і 40-46 Н/мм.

Добре зарекомендована підвіска RAV4 використовує передні амортизатори Макферсона і задні подвійні підвіски з бажаними антикрутильними планками.

Гібридний Силовий Агрегат

Гібридний RAV4 GR SPORT використовує добре зарекомендовану технологію повного гібриду четвертої генерації від Toyota, змодельовану з використанням легших і компактних компонентів, які допомагають досягти вищої продуктивності та ефективності. Загальна потужність системи становить 222 к.с. за DIN/163 кВт, що дозволяє розгін від 0 до 100 км/год за 8,1 секунди.

Для приводу стандартно використовується гібридний силовий агрегат Toyota з бензиновим двигуном 2,5 літра Hybrid Dynamic Force. Завдяки досягненню термальної ефективності світового рівня цей аткінсонівський агрегат об'єднує в собі баланс топливної ефективності і потужності. В новому RAV4 GR SPORT витрати пального в комбінованому циклі WLTP становлять 5,8 л/100 км і викиди CO2 - 132 г/км.

Розумний Електричний Повний Привід

Моделі GR SPORT RAV4 обладнані інтелектуальною системою електричного повного приводу AWD-i як стандартним обладнанням. Вона забезпечує кращу економію пального при міському русі, більш тиху роботу при високих швидкостях і поліпшену тягу в умовах надсувних доріг. Вона також є компактнішою та легшею за механічні системи повного приводу, тому споживання пального та простір всередині салону та вантажного відділення не піддаються компромісам.

AWD-i ефективно генерує крутний момент приводу, використовуючи потужність гібридної системи автомобіля та додаткового електричного двигуна на задній вісі. Ця схема зменшує енергетичні втрати, зберігає вагу і оптимізує роботу повного приводу в різних умовах водіння.

Розробка Toyota цієї технології забезпечує більший крутний момент на задні колеса, до максимальних 1 300 Нм, який відповідає або перевершує типовий крутний момент, що досягається механічною системою. Передньо-заднє розподіл крутного моменту може варіюватися від 100:0 до 20:80 в залежності від умов водіння. Співвідношення автоматично оптимізується для покращення керованості, стійкості та позадорожньої продуктивності. Зокрема водій помітить більш вірне слідування через повороти в умовах ковзких доріг.

Інтегроване Управління Повним Приводом

Видачу повного приводу подвійно підсилює інтегроване управління повним приводом (AIM), унікальна функція у класі RAV4. Це автоматично налаштовує різні системи автомобіля - керування допомогою керма, управління гальмами та акселератором, графік переключення і розподіл потужності приводу відповідно до вибраного режиму водіння, NORMAL, ECO або SPORT. В режимі SPORT AIM модифікує керування допомогою керма, контроль акселератором, графік переключення і розподіл потужності приводу для покращення шляху на дорозі.

Режим Trail Mode

Перше введення включено з поточного покоління RAV4, RAV4 GR SPORT з AWD-i має додаткову перевагу автоматичного контролю обмеженої сцеплення - режим "Trail Mode". Це забезпечує найкращу можливу сцепленість і контроль на ковзких поверхнях. Він також може надати корисну допомогу при подоланні складних бездоріжжя.

Це протидіє ризику того, що автомобіль може застрягнути, якщо одне з ведучих коліс втратить контакт із землею на дуже нерівному ґрунті. В цьому випадку водій може активувати режим "Trail Mode", використовуючи кнопку на центральній консолі, гальмувати обертальне вільне колесо і направляти крутний момент приводу на дійсне колесо. Також регулюється керування акселератором та графік переключення передач, щоб допомогти водію рухати автомобіль.

Розширена Безпека та Допомога Водіїв

Нова GR SPORT користується покращеною системою безпеки та пакетом функцій допомоги водія Toyota T-Mate, які були представлені для всього модельного ряду в 2023 році. Це включає додаткові функції, які можуть попередити водія і допомогти уникнути широкого спектра ризиків на дорозі.

Система передбачення стику Toyota Safety Sense набуває підтримки перехрестя, яка може допомогти безпечному повороту на перехрестях. Передбачається як на гібридних електричних, так і на гібридних електричних моделях. Ця функція виявить, чи автомобіль має намір перетнути шлях будь-якого зустрічного транспорту та чи є пішоходи, які переходять дорогу, в яку рухається автомобіль. Вона попередить водія та, за потреби, ініціює контроль гальмування, щоб уникнути зіткнення.

!
До порівняння можна додати лише 3 автомобіля